luni, 11 aprilie 2011

Imagination is more important than knowledge






Imagination is more important than knowledge (Albert Einstein)


 Legenda spune ca in Evul Mediu un om a fost acuzat pe nedrept ca ar fi omorat o femeie. Adevaratul asasin era un om foarte influent al acelor vremuri si de aceea se cauta un tap ispasitor pentru a ascunde adevaratul vinovat.
Judecatorul, fiind si el complice la toata minciuna, a incercat sa para cat mai corect. I-a spus acuzatului: 
- Se stie despre tine ca esti un om credincios, devotat lui Dumnezeu. Sa lasam soarta ta in mainile Lui. Vom scrie pe doua hartii separate cuvintele “”vinovat” si “nevinovat”, iar tu vei alege una din ele, astfel Dumnezeu va fi cel care iti va decide destinul.

Bineinteles, judecatorul corupt scrisese acelasi cuvant – vinovat – pe ambele hartii, insa bietul om nevinovat a mirosit capcana. Nu avea scapare. A fost pus sa aleaga una dintre cele doua hartii. A inchis ochii, a stat sa se gandeasca pret de cateva momente, iar chiar cand sala incepuse sa-si piarda rabdarea si-a deschis ochii, a pus un zambet ciudat pe fata, si a ales una dintre cele doua foi pe care a bagat-o in gura si a inghitit-o imediat.
Surprinsi si indignati, cei prezenti au vociferat:
- Cum, ce e asta? Acum cum vom putea sti verdictul?
Barbatul le-a raspuns:
- Foarte simplu, o citim pe cea care a ramas si vom sti ce scria pe cea aleasa de mine.

Judecatorul si ceilalti care incercau sa-l gaseasca vinovat au fost nevoiti sa-l lase liber si nu l-au mai deranjat niciodata.


Sursa: informal.ro

Niciun comentariu: