luni, 18 aprilie 2011

Cum a fost Sfarsitul Lumii acum 100 de ani. Marturii ale Vremii






Nu este pentru prima oara cand se vorbeste despre Sfarsitul Lumii cu o asemena amploare si intensitate. Daca e s-o ziceam asa, au mai fost "sfarsituri" ale lumii, cate in luna-si-n stele. Si de fiecare data Omenirea a trecut peste acest proces si a luat-o de la capat, indreptandu-se implacabil catre un alt "sfarsit". Putem chiar afirma ca aceste "sfarsituri ale lumii" devin benefice in istorie, fac oamenii mai uniti intr-un anumit tel si dau mai mereu prioritate mantuirii, fricii de moarte catastrofala si iminenta ce face omul sa incerce sa-si incheie socotelile cu viata mai cu frica de Dumnezeu cel Atotputernic.



 De pilda, acum 100 de ani, unul dintre cele mai cunoscute evenimente cosmice, trecerea cometei Halley, în 1910, dar la o mai mică distanţă de Terra, a speriat întreaga omenire de moarte. La acea vreme, se credea că Apocalipsa va incepe cu ciocnirea pamantului de un corp ceresc.. Puţini îşi mai amintesc însă că, si in 1899, profesorul Rudolf Falb, un "astronom diletant" prezisese sfârşitul lumii, cauza fiind tot o cometă, care ar fi urmat să lovească planeta în prima zi a lunii noiembrie.
Si acum, in zilele noastre se vorbeste despre Sfarsitul Lumii si despre o misterioasa Planeta Nibiru careva trece foarte aproape de Tera in 21 decembrie 2012, va inversa directia de rotatie a planetei, ii va schimba polii, va produec dezastre, asa cum face la fiecare trecere, din 3600 de ani, in 3600 de ani. Tot aceasta planeta, care este prezenta in scrierile sumeriene, locuita de celbrii anunakki, a produs si Potopul, de la ea ar fi pieruit dinozaurii etc.
Interesant e ca si acum se vorbeste despre ciocnirea cu o cometa. Este vorba despre misterioasa Cometa Elenin, care ar trebui sa treaca foarte aproape de pamant in noiembrie 2011. Tot in noiembrie fatidic, ca acum 100 de ani. Si Vanga vorbea despre izbucnirea unui razboi in noiembrie, dar anul trecut. Atunci se puneau bazele revoltelor din lumea musulmana, razboiul din Libia, dar si manevrele armate din jurul coastelor Coreei de Nord.
Revenind la Elenin, multi cred ca aceasta este de fapt Planeta Nibiru, sau acea "pitica rosie" pe care NASA a scos-o, in mod bizar, de pe harta cerului. Nici Google Sky map n-o arata. ceva este putred la mijloc. Nibiru ar fi responsabila de aceasta serie de cutremure si catastrofe naturale, de incalzirea globala, de modificarea formei campului electromagnetic al Pamantului, cate si mai cate. Planeta X cum mai e numita s-ar afla acum "sub" Soare, de aceea nu poate fi zarita decat din Antartica, iar NASA nu o consemneaza pentru opinia publica, ca sa nu se produca panica globala. Cel putin asa sustine teoria conspiratiei ce a acaparat Internetul.
Dar sa revenim un pic la Sfarsitul Lumii de acum 100 de ani. Austriacul Rudolf Falb, un cunoscut profesor preocupat de predicţia cutremurelor, dar şi de meteorologie sau de astronomie, a reuşit să bage în sperieţi populaţia întregii planete când a anunţat iminenta coliziune a unei comete cu Terra. Oamenii, înspăimântaţi de teribilul final, au început să-şi facă socotelile înaintea Judecăţii de Apoi. La noi, pe lângă reacţiile isterice, obişnuite în astfel de cazuri, au existat şi comportamente de o desăvârşită candoare: „Titu Maiorescu urma să-şi înceapă cursurile în semestrul de toamnă al anului 1899 pe data de 3 noiembrie. Opinia publică era însă zguduită de o ştire catastrofală, prezentă pe prima pagină a tuturor gazetelor: la 1 noiembrie, Pământul urma să se ciocnească – implacabil – de o cometă. Pe acest fundal, o sumedenie de studenţi îngrijoraţi se gândesc să ceară profesorului să-şi înceapă prelegerile cu câteva zile mai devreme, pe 31 octombrie, aşa încât să-l mai poată auzi o dată, înainte de sfârşitul lumii...“ (Ioan Petrovici, „Amintiri universitare”, Andrei Pleşu, Note, stări, zile, Ed. Humanitas 2010, pag. 111), citat de Ring.
A venit şi ziua fatală. Surpriză însă: timpul a trecut fără ca nimic deosebit să se petreacă, prilej pentru presa de fapt divers a Bucureştilor să facă băşcălie pe seama „catastrofalului” eveniment. „Cu toate desminţirile date, că peirea lumei a fost amânată pentru altă dată, totuşi groaznica cometă a aruncat o spaimă de nedescris printre unii funcţionari de la Primăria Capitalei. Aseară la orele 6 fără un sfert, pe când funcţionarii vorbeau despre sfârşitul lumei, de o dată se auzi o duruitură şi toate lămpile s’au stins. Un ţipăt puternic eşi din pieptul bieţilor slujbaşi, apoi urmă o tăcere mormântală. Noroc însă că în cazul acesta nu era de loc amestecată înspăimântătoarea cometă. Duruitura era datorită unor birji care intrară în curtea primăriei, iar întunericul, unui accident întâmplat la uzina de gaz.” („D’ale cometei“, „Universul“, miercuri, 3 noiembrie 1899).
Tocmai de aceea, si acum, ca si atunci, oamenii de stiinta atrag atentia ca nu se va intampla nimic deosebit nici in noiembrie 2011, nici in decembrie 2012, iar Omenirea isi va urma cursul firesc, asteptand cel mai probabil un alt Sfarsit al Lumii, poate celebrul impact cu asteroidul Apophis, care ar trebui sa se prabuseasca pe Terra in 2036, conform calculelor savantilor rusi.

Sursa: agentia.org

Niciun comentariu: