marți, 26 februarie 2013

Povestea uimitoare a întâlnirii cu un delfin. O întâmplare pe care nu ai fi crezut-o dacă nu ar fi fost FILMATĂ! (video)

"Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.
Seful actiunii era o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice. Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea...
In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit...asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice. Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata una dintre aripioare in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.

Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste si apoi va folosi un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon. Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce o fuga la suprafata si apoi revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul. De fapt partea cea mai grea, acesta fiind foarte bine infipt in carne. Dar delfinul suporta eroic "operatia chirurgicala" si este salvat! Apoi dispare, exact asa cum si aparuse... Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!
Concluzia echipei: "Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata".
Daca momentul nu era filmat , nimeni nu i-ar fi crezut, pt ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, plus sa mai si colaboreaza la indicatiile omului pt a se aseza in pozitia cea mai buna, fata de "doctor" (la un moment dat "doctorul" ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara)."Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro

Niciun comentariu: