sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Un colind românesc a ajuns hit în Asia - 19 săptămâni pe primul loc în topul asiatic (VIDEO)

Melodia “Teri Meri” a fost un imens succes comercial devenind cântecul situat pe prima poziţie în topul Asiei, timp de 19 săptămâni.  Problema este că nimeni nu recunoaşte că melodia a fost preluată din tradiţia românească (colindul "La Viflaim, colo-n jos"), fără nici o modificare în linia melodică, ba chiar “compozitorul” indian susţine că este în stilul lor autentic.

Încă o dovadă că Iisus nu este doar al Creştinilor, primind diferite denumiri (Isis, Agni-Miel etc), în diverse ipostaze de zeu în religiile multor popoare, în special asiatice şi orientale (India, Japonia etc). Colindele noastre ne spun că s-a născut chiar în România. Şi dacă un Colind de-al nostru a intrat în circuitul mondial de valori, chiar şi numai partea melodică, în forma sa nealterată, e minunat, e un semn bun şi chiar arată bine.
Dacă în urmă cu câteva decenii, o tânără indiancă (Amita Bose), care şi-a luat doctoratul în România cu teza “Eminescu şi India”, constata că în nici o limbă nu a răsunat mai frumos Imnul Creaţiei (din Rig Veda) ca în limba lui Eminescu, acum putem constata şi noi că la nici un popor n-ar fi răsunat atât de frumos melodia Colindului nostru, redată atât de fidel de indieni.
Ascultați în continuare, comparativ, colindul "La Viflaim, colo-n jos", în interpretarea Corului Madrigal și varianta ei indiana - "Teri Meri":

Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro

Niciun comentariu: