marți, 8 martie 2011

Prima dovada a existentei vietii extraterestre?

   foxnews.com
                                                                            
Un cercetator de la NASA a declarat ca a descoperit urme de viata extraterestra, fosilizate, in fragmentele unui meteorit, declansand un val de entuziasm, dar si de scepticism in cadrul comunitatii stiintifice internationale. NASA contraataca!


NASA: Nu exista probe ale existentei vietii extraterestre pe meteorit


  Oameni de stiinta de la NASA au estimat luni ca nu exista nicio proba stiintifica in sprijinul declaratiilor unuia dintre colegii lor, care afirma ca ar fi descoperit urme de viata extraterestra fosilizate intr-un meteorit, potrivit news.yahoo.com.


"Este o revendicare facuta de dl Hoover de mai multi ani", a afirmat Carl Pilcher, director al Institutului de astrobiologie al NASA. "Nu cunosc niciun alt cercetator specialist in meteoriti care sa sprijine aceste afirmatii mai degraba extraordinare potrivit carora ar exista probe ale prezentei microbilor in meteoriti inainte ca ei sa soseasca pe Pamant si nu prin contaminare dupa sosirea lor pe Terra", a insistat Pilcher.


Paul Hertz, director stiintific al NASA, cu sediul la Washington, a publicat la randul sau un comunicat in care subliniaza ca agentia nu sustine descoperirile lui Hoover.


Articolul lui Richard Hoover, insotit de fotografiile facute la microscop ale unor mici creaturi care seamana cu niste viermi, a fost publicat vineri, in Journal of Cosmology, disponibil online. Acest savant a transat mai intai fragmente din mai multe tipuri de meteoriti, numite chondrite carbonatice, susceptibile de a contine apa si materii organice, pe care le-a analizat apoi la microscop. potrivit MEDIAFAX.


Cercetatorul a descoperit organisme care semanau cu bacteriile si pe care le-a denumit "fosile autohtone",despre care afirma ca nu ar proveni din contaminarea probei - atunci cand meteoritul intra in atmosfera Terrei -, ci direct din spatiu si din organismele vii continute in comete, meteoriti si alte corpuri ceresti.


"Implicatiile ar fi acestea: viata exista peste tot, iar viata de pe Terra ar putea proveni de pe alte planete", afirma autorul studiului.


Astfel de cercetari care sugereaza prezenta vietii extraterestre in meteoriti nu sunt noi si provoaca de fiecare data dezbateri aprinse in randul comunitatii stiintifice in legatura cu felul in care aceste organisme pot sa supravietuiasca in spatiu si in legatura cu originea vietii din univers.


Richard Hoover este "un cercetator foarte respectat si un astrobiolog cu o reputatie exemplara in cadrul NASA", afirma Rudy Schild, redactorul-sef al revistei Journal of Cosmology si cercetator la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics.


"Tinand cont de natura controversata a acestei descoperiri, am invitat 100 de experti si peste 5.000 de persoane din comunitatea stiintifica pentru a studia acest articol si pentru a ne propune analizele lor critice", a adaugat Rudy Schield.


sursa: 9am.ro

Niciun comentariu: