vineri, 21 august 2015

RECLAMĂ UNICEF CU UN MESAJ FOARTE EVIDENT

UNICEF este un program internațional aflat sub patronajul Organizației Națiunilor Unite (ONU), care „oferă asistență umanitară și de dezvoltare pe termen lung copiilor și mamelor din țările în curs de dezvoltare”.
Departamentul din Chile al organizației a postat recent pe pagina de Facebook un clip video, intitulat criptic: „A întâlni o ființă care este diferită de tine este o oportunitate extraordinară pentru experiențele tale valoroase de viață. Să spunem DA integrării!”
Mesajul reclamei video este important (acceptare universală și iubire pentru TOȚI); nu putem totuși să nu ne întrebăm ce anume vrea în realitate UNICEF să ne spună prin intermediul lui.
Fiecare postare de pe pagina de Facebook a Departamentului UNICEF din Chile, care are link către acest clip video, conține afirmații similare acestora:
„În curând o poveste adevărată la UNICEF.”
„Nu pierde ocazia de a-i accepta pe alții. Să spunem DA integrării!”
„Nu vom pierde oportunitatea de a ne îmbogăți din cultura altora. Să spunem DA includerii!”
„A întâlni pe cineva diferit este o oportunitate pentru a trăi experiențe de viață valoroase. Să spunem DA integrării!”
Este acest clip video o invitație la o conversație virală despre ceea ce înseamă în realitate acceptarea la scară largă, ori este vorba despre ceva mai profund, care este pe cale să fie dezvăluit?
Ceea ce este fascinant în legătură cu acest clip video e faptul că el a fost făcut public la numai câteva săptămâni după o conferință de presă de urgență, organizată de NASA și SETI, pentru a discuta descoperirea unei alte planete asemănătoare Pământului, denumită Kepler 452B. Oricare ar fi răspunsul la această întrebare, inițiativa UNICEF este fără dar și poate interesantă.
Pe măsură ce conștiința noastră ca ființe umane începe să se expansioneze, descoperind înlăuntrul nostru mai multă acceptare față de semenii noștri, probabil conversația ar trebui să se extindă dincolo de noi în „celălalt” – pentru că noi înșine am putea fi „celălalt”, iar „celălalt” ar putea fi unul dintre noi.
Dacă iubirea este iubire, atunci iubirea este iubire pentru toți. 


Sursa: http://live.galactis.net/reclama-unicef-cu-un-mesaj-foarte-evident/

Niciun comentariu: