vineri, 20 decembrie 2013

Micheal Ledwith, fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea "lovește" din nou: Limba străveche din Carpați este mama latinei și a celorlalte limbi europene (video)

În urmă cu un an, într-un interviu luat de prietenul meu de la TVR Cluj, Cristian Mireșanu, fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Micheal Ledwith, acesta din urmă făcea o declarație video șocantă pentru mulți români, potrivit căreia nu limba română este o limbă latină ci limba latină este o limbă născută din limba străveche vorbită în Carpați, a cărei moștenitoare directă este limba română...
Desigur, câinii de pază ai luptei pentru îngroparea adevăratei identități a poporului nostru au sărit ca arși strigând, cu spume la gură, că asta e o "blasfemie", că Miceal Ledwith nu e ușă de biserică ș.a.m.d. Ca de obicei, singurele lor argumente "științifice" au fost atacul la persoană.
Ei bine, datorită interesului enorm stârnit în România de aceasta declarație făcută de un om aflat în vărful unor instituții culturale europene, pentru 17 ani consilier la Vatican, Cristian Mureșanu a inițiat un nou interviu cu Miceal Ledwith, care a avut loc în urmă cu două nopți.

O parte din acest material poate fi văzut în clipul de mai jos. Restul interviului va putea fi văzut în curând pe TVR Cluj, în cadrul emisiunii lui Cristian Mureșanu - "Știință și cunoaștere".
Iată ce spune, printre altele, Miceal Ledwith: "Datorită faptului că ultima Eră Glaciară, care s-a sfârșit acum 15.000 de ani, nu a avut un impact foarte mare în România și Bulgaria, limba străveche  vorbită aici s-a  răspândit, înspre nord și sud, odată cu retragerea ghețurilor, și ea a fost rădăcina a ceea ce a devenit mai târziu latina care... a provenit de pe teritoriul geografic al României de azi."
Cu alte cuvinte, așa cum spunea și savanta americană Marija Gimbutas, în urmă cu ceva timp, sau  savantul german Harald Haarmann, chiar în acest an, Spațiul geografic al României de azi este Vatra Vechii Europe... Și asta indiferent dacă le convine sau nu, unora!

Daniel Roxin


Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro/2013/12/micheal-ledwith-fostul-consilier-al.html#more

Niciun comentariu: