sâmbătă, 23 martie 2013

Elevii români, primii în Uniunea Europeană la Olimpiada de matematică!

MEDALIAȚII DE LA MATEMATICĂ

Iată că tot nişte elevi au dus România anul acesta pe primul loc din Uniunea Europeană, și pe al optulea din lume, la Olimpiada Internaţională de Matematică.
Cu o medalie de aur și cinci de argint România a devansat țări precum Germania, Japonia, Marea Britanie sau Canada. Medaliaţii noştri au fost:

  • Octav Drăgoi este elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
  • Tudor Pădurariu este proaspăt absolvent al Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești și a obținut, în mai anul acesta, medalia de aur la Balcaniada de Matematică.
  • Omer Cerrahoglu este elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare.
  • Alexandru Andrei Milu și Radu Bumbacea sunt elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București.
  • Marius Tiba este proaspăt absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București.
Din cele 100 de ţări participante, primele locuri în clasamentul pe naţiuni au fost ocupate de China și Statele Unite ale Americii (câte 6 medalii de aur), Singapore, Rusia, Thailanda, Turcia, Coreea de Nord si Taiwan (Taiwan fiind la egalitate cu România).
Bravo băieţi! Ei sunt elevii despre care scriam şi aici.

MEDALIAȚII DE LA FIZICĂ

Dintre cei peste 500 de participanţi la a 42-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, veniţi din 84 de ţări, reprezentanţii României au luat cinci medalii – două de aur şi trei de argint. Concursul din acest an s-a desfăşurat în Thailanda (Bangkok), între 10 şi 17 iulie.
Roxana Pop şi Victor Luca Ilieşiu, ambii absolvenţi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, au câştigat aurul.
Roberta Răileanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Tiron Tudor Giurgică (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Matei Ioniţă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti) au câştigat medalii de argint.
Ei se adaugă celorlalţi medaliaţi care ţin România de ani de zile în topul naţiunilor. Bravo lor, profesorilor şi părinţilor care au pus umărul la asemenea reuşite.  România nu este o cauză pierdută!  Mulţumim, olimpici care sunteţi voi! :) 
 

Niciun comentariu: